Bouwplaatsbeveiliging

Spyke Security - Collectief Cameratoezicht

Beveiliging van bouwplaatsen

Als KIWA-gecertificeerde Toezichtcentrale beveiligt Spyke Security nogal wat bouwplaatsen. Wij doen dat anders dan anderen.

Vaak zien wij dat een enkele bouwmast geplaatst is die maar een deel van het bouwterrein beveiligt. Een groot deel van het bouwplaatsmateriaal staat dan buiten bereik van de camera. De camera’s van Spyke Security worden juist zo geplaatst dat de gehele buitenschil van uw bouwterrein is afgedekt. Het is daarna onmogelijk om ongezien op uw bouwterrein te komen. Ook hoeven onze camera’s niet zo vaak te worden verplaatst omdat over het algemeen de buitenschil van een bouwplaats redelijk hetzelfde blijft.

Optimale inbraakpreventie, daar staat Spyke Security voor.

Spyke Security voorkomt loos alarm

Beweging is er altijd wel op een bouwterrein. Of het nu voorbij waaiend plastic is, huppelende konijnen of een vandaal of inbreker. Om effectief te kunnen beveiligen laat Spyke Security daarom de camerabeelden analyseren door anti-inbraak software. Deze intelligente software kan het onderscheid maken tussen loos alarm en echt alarm.

Zodra de software vaststelt dat er sprake is van een verdachte situatie schakelt het camerasysteem live door naar de Toezichtcentrale van Spyke Security. De centralist kijkt vervolgens live mee en beslist welke actie er moet worden ondernomen.

Effectieve Alarmopvolging

Niets is zo frustrerend dan het betalen van het uitrukken van de alarmopvolgingsdienst voor een loos alarm. Om dit te voorkomen neemt Spyke Security altijd de volgende maatregelen:

  1. Beeldanalyse door intelligente software waardoor met zekerheid kan worden vastgesteld dat er sprake is van personen of voertuigen op het bouwterrein.
  2. Live meekijken door de centralist nadat de software de verdachte beelden heeft doorgezet naar de Toezichtcentrale van Spyke Security.
  3. Personen die tijdens bewakingstijden de bouwplaats opgaan worden toegesproken door de centralist van Spyke Security. De luidsprekers zijn van een dusdanig geluidsniveau dat er het nodige schrikeffect van uit gaat. Vaak zien we deze personen dan direct verdwijnen.
  4. In samenspraak met de uitvoerder wordt een goed overwerkprotocol afgesproken waardoor voorkomen wordt dat er alarmopvolging wordt aangestuurd tijdens overwerk.

Toegangcontrole met camera’s

Camera’s kunnen meer dan alleen kijken. Het is namelijk mogelijk om door middel van een kentekencamera de bij u bekende voertuigen automatisch toegang te verlenen tot uw terrein. Zodra het kenteken van de auto is opgenomen in de database van onze kentekenherkenningssoftware wordt de slagboom of het hek open gestuurd.  Gemak dient de mens!

Geen stroom of internet op uw bouwplaats

Als Toezichtcentrale ziet Spyke Security het als haar taak om alles mogelijk te maken als het gaat om bouwplaats beveiliging. Merkonafhankelijk en gericht op dienstverlening. Of er nu wel of geen stroom is op uw bouwplaats, of er nu wel of geen internet is op uw bouwplaats.

Samen met onze partners op beveiligingsgebied wordt de oplossing aangeboden die u nodig heeft. En eerlijk is eerlijk, als niet blijkt te kunnen wat u wilt dan zeggen wij dat ook en bieden geen halve oplossing aan.

Laat u adviseren

De mogelijkheden van camera’s zijn enorm. Heeft u een bouwplaats te beveiligen? Ga dan in gesprek met onze bouwplaatsadviseur. Klik hier voor een afspraak.