Cameratoezicht

Spyke Security - Individueel Cameratoezicht

Voorkom een inbraak 

Niets is vervelender dan achteraf te merken dat er bij u is ingebroken of vandalisme gepleegd. Voorkomen van een inbraak of vandalisme is dan ook veel effectiever dan achteraf een dader proberen te achterhalen met camerabeelden.

Spyke Security voegt als inbraakpreventie dan ook intelligente software toe aan (uw) camera’s. Deze software slaat alarm zodra er tijdens bewakingstijd verdachte personen of voertuigen binnen het bereik van de camera’s zijn. Het camerasysteem bouwt realtime verbinding op met de Toezichtcentrale van Spyke Security waarna de centralisten live meekijken.

Verdachte personen worden direct met de door Spyke Security geïnstalleerde luidsprekersystemen toegesproken en vluchten daarna vaak. Doen ze dat niet dan wordt de politie en de alarmopvolgingsdienst ingeschakeld. Zo zijn het afgelopen jaar al weer aardig wat hardnekkige inbrekers live door de politie opgepakt. Wie niet horen wil moet maar voelen.

Buitenschilbeveiliging

Als optimale inbraakpreventie beveiligt Spyke Security allereerst de buitenschil van een pand of een terrein. Voordat er daadwerkelijk een inbraak plaats heeft, zien de camera’s al dat er een persoon of voertuig nadert. De door het camerasysteem gewaarschuwde centralist kijkt direct mee en beslist of er actie moet worden ondernomen. Bij Spyke Security noemen wij dit “proactief beveiligen”. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Zodra een inbreker een pand betreedt is het uiteraard van belang dat de centralisten van Spyke ook hier kunnen kijken waar de inbreker heen gaat en wat deze doet. De centralist zoomt zo goed mogelijk in om zoveel mogelijk details van de inbreker en zijn misdaad op de harde schijf vast te leggen. Zo verzamelen we bewijsmateriaal.

Effectieve alarmopvolging

De effectiviteit van de intelligente camerabeveiliging van Spyke Security is gelegen in het feit dat er niet alleen sprake is van een effectieve beveiliging van de buitenschil maar dat daar ook een effectieve alarmopvolging aan gekoppeld is. Op het moment dat de centralist namelijk een verdachte situatie ziet bij uw pand/bouwplaats/bedrijventerrein zal de centralist beslissen om tot actie over te gaan. Onze centralisten hebben daar meerdere middelen voor:

  • Door middel van een spreek-/luisterverbinding kunnen zij de verdachte personen toespreken en sommeren weg te gaan.
  • Door middel van een live view verbinding met de politie kunnen zij de live beelden doorzetten naar de Meldkamer van de politie. Deze kan daardoor veel adequater optreden.
  • Na het aansturen van uw alarmopvolgingsdienst kunnen zij de alarmopvolgingsdienst tijdens het rijden naar uw locatie op de hoogte houden van wat er daadwerkelijk gebeurt en waar personen zich bevinden.

Beveiliging Bedrijventerrein

Spyke Security heeft jarenlange ervaring op het gebied van het beveiligen van bedrijventerreinen. Met de intelligente software worden voertuigen en personen gesignaleerd die tijdens bewakingstijden verdacht gedrag vertonen en/of de parkeerterreinen van de aangesloten ondernemers op rijden. Daarna kijken de centralisten mee. Dit is ook het geval bij gestolen kentekens.

In samenspraak met de parkmanager wordt gelet op de volgende zaken:

  • Potentiële inbrekers
  • Potentiële vandalen
  • Vuilstort
  • Kapotte bestrating en/of verlichting
  • Straatracerij
  • Doormeten van het cameranetwerk of alle camera’s het nog doen
  • Benodigd snoei- en maatwerk

Ook effectief inbraken voorkomen?

Wilt u ook voorkomen dat er wordt ingebroken? Koppel dan uw camera’s aan de Toezichtcentrale van Spyke Security. Samen met onze anti-inbraaksoftware zult u merken dat u eindelijk weet wanneer iemand van plan is om te gaan inbreken in uw pand of op uw terrein.

Klik hier om een afspraak te maken met onze adviseur.